Laborator de cateterism cardiac / Sală de operatie HIBRID

Laborator de cateterism cardiac/Sală de operatie HIBRID

Alături de metodele tradiționale de investigare noninvazivă și alături de tratamentul medicamentos recomandat pentru diversele patologii cardio-vasculare, procedurile intervenționale bazate pe cateterism pătrund tot mai mult în practica medicală ca metodă modernă de investigare/tratament.
Acestea se constituie nu doar ca alternativă terapeutică, ci în multe cazuri, ca o abordare obligatorie bazată pe recomandările derivate din studii clinice care prevalează față de metodele tradiționale.
Un laborator de cateterism (accesați EUROCOLUMBUS) este o sală de examinare într-un spital sau o clinică cu echipamente de diagnostic imagistic folosite pentru a vizualiza arterele inimii și camerele inimii și a trata orice stenoza sau anomalie găsită.

Principiul diagnosticului angiografic se bazează pe injectarea unei substanțe de contrast iodate la nivelul vasului de sânge care se dorește a fi investigat, ceea ce permite vizualizarea conturului interior al acestuia prin metodă radiologică cu ajutorul aparatului numit angiograf.
Abordarea diferitelor artere din organism (a coronarei, a carotidei, a renalei etc) se face prin intermediul unor catetere (dispozitive speciale sub formă de tuburi subțiri și flexibile din material plastic). Aceste catetere sunt introduse în interiorul sistemului arterial printr-o incizie de câțiva milimetri la nivelul pielii, în regiunea inghinală sau la nivelul antebrațului, sub anestezie locală.
Ulterior, cateterul este avansat sub control radiologic în vasul dorit, iar prin extremitatea rămasă în exterior se injectează substanța de contrast, care opacifiază interiorul vasului, permițând identificarea unor eventuale stenoze (îngustări), ocluzii sau anevrisme (dilatări anormale ale vaselor).
În urmă identificării unor astfel de aspecte, se poate lua decizia de tratament optim care poate fi, de asemenea, o metodă intervențională bazată pe cateter. Această procedură (angioplastia) include dilatarea arterelor cu balon și/sau implantarea unor dispozitive metalice permanente de tip stent, cu rolul de a susține peretele vasului și de a preveni restenozarea acestuia.

Principiul diagnosticului angiografic se bazează pe injectarea unei substanțe de contrast iodate la nivelul vasului de sânge care se dorește a fi investigat, ceea ce permite vizualizarea conturului interior al acestuia prin metoda radiologică cu ajutorul aparatului numit angiograf.
Abordarea diferitelor artere din organism (a coronarei, a carotidei, a renalei etc) se face prin intermediul unor catetere (dispozitive speciale sub formă de tuburi subțiri și flexibile din material plastic). Aceste catetere sunt introduse în interiorul sistemului arterial printr-o incizie de câțiva milimetri la nivelul pielii, în regiunea inghinală sau la nivelul antebrațului, sub anestezie locală.
Ulterior, cateterul este avansat sub control radiologic în vasul dorit, iar prin extremitatea rămasă în exterior se injectează substanța de contrast, care opacifiază interiorul vasului, permițând identificarea unor eventuale stenoze (îngustări), ocluzii sau anevrisme (dilatări anormale ale vaselor).
În urma identificării unor astfel de aspecte, se poate lua decizia de tratament optim care poate fi, de asemenea, o metoda intervențională bazată pe cateter. Această procedură (angioplastia) include dilatarea arterelor cu balon și/sau implantarea unor dispozitive metalice permanente de tip stent, cu rolul de a susține peretele vasului și de a preveni restenozarea acestuia.

Caracteristici

Isocentrul
Funcționalitatea care permite păstrarea fasciculul Rx mereu centrat în poziția dorită cu orice mișcare a bratului C. Condiție esențială pentru orice reconstrucție 3D.

Overscan
Funcționalitatea necesară pentru a asista chirurgul în operațiile laterale
și pe coloană și pentru o mai mare accesibilitate operațională.

Mișcarea motorizată
 a bratului C se realizează prin sisteme de transmisie avansate și controlate, cu o indicație pe monitor a poziției așteptate; poziția „zero și nouăzeci” este realizată perfect datorită unui sistem digital de urmărire a poziției astfel se realizeaza reducerea timpilor de centrare și apoi a celor de intervenție.

Noile generatoare cu tehnologie Frost au un sistem de răcire intrinsec pentru a asigura o mare capacitate de lucru cu doze mici, datorită purității spectrului de raze X generate ca pe scanerele fixe de diagnostic.

Singurul sistem dotat cu 3 sisteme de răcire: circulația uleiului, circulația aerului, circulația apei. Sistemul WAD permite creșterea capacității de lucru de până la 500% în comparație cu dispozitivele care nu sunt echipate
cu sisteme de răcire active ale complexului Rx.

Cărucior ergonomic 
Cărucior compact conceput pentru a facilita operarea profesională, cu monitoare tactile reglabile și tastatură, design ergonomic și greutate redusă datorită utilizării materialului plastic reciclabil, (DICOM, DVI, ETHERNET, RIS / PACS, BNC) cu sisteme de stocare multiple (CD, DVD, USB).

Cerere Oferta

Contacteaza-ne

Telefon

Call Center: (+40)741297160