RMN-ul Anke OpenMark 5000 este disponibil și în România

Noutăți pe piața serviciilor de imagistică medicală: tehnologie de vârf la nivel mondial, RMN-ul Anke OpenMark 5000 este disponibil și în România.

MG Medical Ecoline aduce în România RMN-ul cu magnet permanent de 0,5T  OpenMark 5000 de la Anke, aparatură de ultimă generație la nivel mondial în imagistica medicală și care se adresează întregii game de investigații imagistice.

Progresul tehnologic în domeniul aparaturii medicale de imagistică este unul alert și puternic influent în diagnosticul medical. Pe lângă calitatea și acuratețea  rezultatelor obținute în urma investigațiilor, focusul este îndreptat de asemenea și către confortul pacientului dar și către eficientizarea costurilor cu aparatura.

Astfel, față de un aparat RMN convențional, care are aspectul unei capsule, acest tip de RMN se remarcă prin faptul că are toate laturile deschise și este mai spațios – un element cheie  în reducerea anxietății din cadrul examinării, cu care foarte mulți dintre pacienți se confruntă.

RMN-ul Anke OpenMark 5000- în sprijinul pacienților care suferă de claustrofobie, persoanelor supraponderale, cu probleme de mobilitate, cât și a copiilor

Fiind singurul RMN de tip deschis, din gama 0.5T ,acesta oferă posibilitatea realizării unor investigații complexe, cu un nivel de discomfort minim, pentru categorii diverse de pacienți, inclusiv copii.

Scanările cu aparatul de rezonanță magnetică ( RMN) pot deveni adevărate provocări pentru unii pacienți, mai ales pentru cei care suferă de claustrofobie. Ele pot declanșa un atac de panică, senzație de sufocare și/sau anxietate. Numărul persoanelor cu claustrofobie stiută și a celor care în urma unei investigații efectuate într-un RMN răcit cu He capătă teamă (clastrofobie dobândită), este foarte mare. Din declaratiile medicilor, jumătate dintre cei care își fac un RMN convențional ( pe magnet răcit)  evită să mai repete acest tip de investigație.

RMN-ul de tip deschis Anke OpenMark 5000 0.5 T este singurul aparat care:

  • poate face investigații pentru persoanele claustrofobe
  • poate face investigații pentru persoanele supraponderale
  • poate face investigații pentru copii – care nu mai necesită sedare, aceștia putând fi insotiți de un aparținător pe timpul achiziției de imagini.
  • asigură o investigație de imagistică de bună calitate fără iradiere cu raze X a pacientului ( acesta este necontaminant radiologic)

Consum redus de energie electrică și eficientizare a costurilor

Comparativ cu RMN-urile cu magnet răcit cu He, care consumă energie indiferent dacă se efectuează sau nu investigații, RMN-ul Anke OpenMark 5000 0.5 T consumă energie electrică doar atâta timp cât se află în funcțiune,  iar dacă pentru o perioadă mai lungă de timp nu este folosit, se poate intrerupe alimentarea cu energie electrică.

Mai mult, sunt eliminate costurile cu Heliu cât și riscul apariției evenimentelor de tip  quench– pierderea necontrolată a Heliului ca urmare unui utilizări improprii, a întreruperilor de alimentare cu  energie electrică , a evenimentelor ce pot sa apară la completarea cu He sau la schimbarea capului rece.

Este un aspect foarte important pentru clinicile care pe lângă includerea tehnlogiei de vârf în aparatură sunt orientate tot mai mult și către zona de “eficiență“ pe lânga performanță înaltă.

În România piața este încă la început de drum pe acest segment, dar reprezentanții MG Medical Ecoline afirmă că atât în mediul privat – spitale, clinici  cât și în spitalele publice,  beneficiile pe care acest tip de RMN îl aduc sunt din ce în mai căutate, ceea ce il fac o alternativă de interes pentru investițiile în aparatura modernă de imagistică.

Lanțul de clinici de imagistică medicală Medima Health a achiziționat recent Anke OpenMark 5000 pentru dotarea cu echipamente de ultimă generație a celei de-a treia clinici deschise în Bucuresti, în Str. Jiului.

Dinamica dezvoltării tehnologice ne îndreptățește să credem că astfel de dispozitive  vor fi concepute , nu pentru a concura  cu echipamente de rezonanță magnetică de câmp înalt ci, pentru a  răspunde nevoilor actuale acolo unde acestea pot fi complementare și accesibile. Principalele căi luate în considerare sunt unitățile de urgență în salile de operații sau chiar în dezvoltare pentru aplicații în neurologie sau tulburări musculo-scheletice, unde unele nevoi bine definite există deja (de exemplu, diagnosticul de AVC).

Despre MG Medical Ecoline

Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, compania MG Medical Ecoline oferă soluții profesionale multimarcă pentru aparatură medicală de performanță. Este unic distribuitor în Romania pentru RMN OpenMark 5000 0.5T de la Anke.