Solutii de remarketare echipamente medicale

Dinamica vietii unei companii cunoaste etape de reconfigurarea tehnologica sau necesitatea de adaptare la o situatie de piata. Fluiditatea capitalului – reprezentat de mijloacele fixe constituie o problema atat pentru detinatorul bunului, cat si pentru finantator.

Bancile, ca institutii specializate in finantarea afacerilor, au un discomfort major atunci cand vine vorba de a finanta echipamente medicale. Investitiile sunt mari – la nivel de sute de mii de euro – chiar milioane – iar producatorul, in calitate de vanzator, nu accepta buyback.

Piata echipamentelor medicale este una specializata, ce necesita un intreg pachet tehnic si logistic specific. Conditiile de detinere pentru echipamentele Rx, de exemplu, sunt reglementate printr-o lege ce impune autorizatii de detinere si conditii speciale de depozitare.

Pentru echipementele de rezonanta magnetica, cu sistem de racier, se impune existenta unor conditii tehnice special de stocare – conditii ce pot fi asigurate numai printr-o pregatire dedicata a spatiilor aferente. Efortul investitional si tehnic, pentru astfel de operatiuni este unul considerabil.

Solutia ofertita de compania noastra este aceea de a incheia un agreement cu bancile finantatoare la momentul vanzarii catre client. Prin acet agreement asiguram confortul bancii asupra remarketarii echipamentului, adresandu-ne unei piete pe care o cunostem si pe care activam dar si confortul clientului asupra diligentelor tehnice si logistice pe care le putem asigura.

Solutia oferita de compania noastra face ca ciclul ban-marfa-ban sa devina mai rapid si mai fluid in beneficiul tuturor operatorilor implicati in procesul de remarketare. Bancile au beneficiul recuperarii rapide a capitalului blocat si repunerea acestuia in circuitul productiv. Companiile au beneficiul evitarii situatiilor de stagnare si blocare de capital, valorificand mijloacele fixe si transformad contravaloarea acestora in mijloace banesti-circulante.

Plasa de siguranta oferita de un asfel de pachet poate constitui un imbold investitional pentru clinici si spitale si o detensionare a bancilor finantatoare, constatand existena unei solutii de diminuare a riscului.