După utilizarea tehnologiei de partajare a spațiului K, timpul de scanare este scurtat de la 17s la 14s, iar calitatea imaginii nu are aproape nicio modificare vizibilă cu ochiul liber. Pentru pacienți, 14s  este un timp de păstrare relativ mai acceptabil.

Imagistica abdominală este una dintre principalele aplicații ale imagisticii RMN. Principala dificultate a imaginii abdominale este cum se suprimă artefactele cauzate de respirația pacientului. Pentru RMN cu câmp redus, datorită vitezei de scanare relativ reduse, suprimarea artefactelor respiratorii este deosebit de importantă. În RMN cu câmp redus al ANKE, sunt oferite în prezent trei soluții de scanare abdominală:

1. Scanarea declanșatorului cu respirație, care se bazează în principal pe forma de undă a respirației pacientului și scanează într-un mod declanșator cu punct fix.

2. Scanare PROP (Paralel rotit periodic care se suprapune), care elimină artefactele de respirație prin rotirea periodică și suprapunerea metodelor de umplere a numărului de spațiu K.

3. Scanare rapidă de menținere a respirației, utilizând secvența de scanare rapidă, pentru a finaliza rapid scanarea în starea relativ statică de respirație a pacientului.